ABC-NLP

NLP op de universiteit

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is geen wetenschap. Toch heeft bijna iedereen die met NLP aan de slag gaat het gevoel dat NLP geweldig werkt. Vaak wordt mij dan gevraagd waarom NLP niet door de wetenschap wordt onderzocht. Daar zijn tal van redenen voor aan te geven, maar de belangrijkste reden is dat het voor de wetenschap te onduidelijk is wat NLP nu eigenlijk precies is.

Gelukkig gaat daar verandering in komen, want samen met het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIBA) van de Vrije Universiteit van Amsterdam ga ik een NLP Practitioner opleiding geven. Deze NLP Practitioner is dan onderwerp van een wetenschappelijk onderzoek. Dankzij het statistisch onderzoek dat ik de afgelopen jaren naar NLP heb gedaan, is het nu mogelijk om te onderzoeken hoe goed NLP werkt.

Dat is een goede eerste stap. Uiteraard moet daarna nog heel veel gebeuren, maar de combinatie van het onderzoek van ADRIBA en mijn filosofische onderbouwing van NLP zorgt ervoor dat NLP een flinke stap richting de wetenschap maakt.

Voor de nieuwe aanpak hebben we een volledig nieuwe website gebouwd waarop veel informatie staat over wat we gaan doen samen met ADRIBA. Deze website vind je hier:

ABC-NLP website

Daar staat meteen de uitleg waarom ik deze vorm van NLP “ABC-NLP” noem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *