Je brein trainen zich automatisch goed te voelen

Je brein trainen zich automatisch goed te voelen

Wat mij de afgelopen dagen op de weg opviel, is dat er verdacht veel mensen chagrijnig in de auto zitten. Kijk maar eens goed om je heen en het valt je meteen op. Natuurlijk is dat voor een deel te verklaren door de drukte op de weg en de files. Maar helaas blijkt dat de meeste mensen veel beter zijn in zich slecht voelen, dan dat zij in staat zijn om zich goed te voelen. Door onze opvoeding binnen onze cultuur door ouders, school en de staat wordt ons brein getraind om zich slecht te voelen.

Toch is het mogelijk om je brein, binnen een relatief korte tijd, te leren om zich het grootste deel van de tijd automatisch goed te voelen. Ik voel me eigenlijk prima in een file. Ik wil ook liever dat ze er niet zijn, maar als ik eenmaal vast kom te staan, dan ontspan ik en wacht rustig tot we weer gaan rijden. Daar hoef ik verder niets voor te doen, dat gaat helemaal vanzelf. Mijn brein is simpelweg erg goed geworden in zich goed voelen.

Omdat emoties overspringen van mens tot mens, is het gevolg dat ook de mensen in mijn omgeving zich moeilijk slecht kunnen voelen. De meeste mensen hebben er een hekel aan om samen te werken met chagrijnige mensen. Terwijl een enthousiast en energierijk team van mensen om je heen, jezelf ook inspireert en motiveert om beter je best te doen. Vraag me niet hoe dit proces precies werkt, want dat weet ik niet. Maar het is meer dan non-verbale communicatie. Mensen voelen elkaar nu eenmaal goed aan.

Vandaar dat je brein trainen zich goed te voelen zo belangrijk is. Niet alleen heb je daar zelf veel aan, maar je (eventuele) partner, kinderen en andere naasten en geliefden of collega’s, help je daar ook verder mee. Vaak wordt mij gevraagd hoe je het beste iemand in je omgeving kan helpen. NLP werkt alleen bij mensen die zelf willen veranderen. Het heeft dus geen zin om iemand NLP op te leggen. Wat je echter wel kan doen is ervoor zorgen dat het met jouzelf zo goed als mogelijk gaat. Op die manier word je een baken van hoop voor mensen die zelf vastgelopen zijn. Je kan dan je eigen goede gevoel uitstralen en andere mensen demonstreren dat het ook weer beter kan gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *