Help!

Help!

Het moeilijkste deel van mijn werk is mensen zover krijgen dat ze zich laten helpen. Problemen oplossen met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is relatief eenvoudig. NLP zelf is heel eenvoudig omdat het simpelweg gebruik maakt van wat je al kan: zaken verbeelden, voelen en denken. Mensen vinden het vaak toch een drempel om met NLP coaching aan de slag te gaan. Om die reden doen we er alles aan om die drempel zo laag mogelijk te maken. Zo maken ik en de door mij opgeleide NLP Master Coaches gebruik van een no cure no pay regeling. Dat betekent dat mensen die worden gecoacht in de laatste sessie zelf mogen bepalen of NLP heeft gewerkt of niet. En als het niet goed is, krijgen ze geen rekening en hoeven ze niets te betalen.

Om diezelfde reden doen we met stichting NLP Kring ook statistisch onderzoek naar hoe goed NLP werkt bij het oplossen van psychische problemen. Uit dat onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van mensen die in de problemen zaten na NLP coaching gemiddeld van flink negatief (-4000 punten volgens onze telling) naar behoorlijk positief gaat (+2500 punten volgens onze telling). Dat is het verschil van leven in plaats van overleven. Je ziet dit in de onderstaande grafiek in de gele lijn:

[De gele lijn is NLP coaching. De blauwe lijn zijn mensen die de Licensed NLP Practitioner™ doen, de groene lijn de Licensed NLP Master Practitioner™ en de rode lijn zijn mensen die NLP elders hebben geleerd en daarna zijn overgestapt.]

Bovendien werkt NLP snel wanneer het werkt. Oftewel, je bent er zo achter of NLP de oplossing is of niet. Dat betekent dat NLP coaching kort en krachtig is. NLP werkt niet voor iedereen. Zo weten we uit het onderzoek dat NLP goed werkt bij 80.3% van de mensen. Dat betekent dat bij 19.7% het minder goed werkt. Die groep valt echter uiteen in twee subgroepen. Namelijk de groep waarvoor NLP helemaal niet werkt, maar dat is een klein groepje van maar 5%.

Bij het overgrote deel, namelijk 14,7%, werkt NLP prima, echter alleen wanneer de NLP coach er bij is. Wat mensen moeilijk vinden is om hetgeen waarvan ze weten dat het werkt, NLP, te blijven doen als er niet iemand in de buurt is die ze eraan helpt herinneren. Dat is namelijk het een na moeilijkste deel van het werk van de NLP coach: ervoor zorgen dat mensen blijven doen, ook als ze alleen zijn, waarvan ze weten dat het werkt: NLP.

0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *