De correcte manier om goede voornemens te realiseren

De correcte manier om goede voornemens te realiseren

De tijd van goede voornemens komt er weer aan en net zoals de afgelopen tien jaar staat een van mijn nieuwsbrieven dan ook in het teken van goede voornemens. Nu ben ik geen fan van goede voornemens omdat deze meestal nooit worden gerealiseerd. Dat heeft er mee te maken dat mensen hun goede voornemens te bewust maken en ze vervolgens slecht of onvoldoende communiceren met hun eigen onbewustzijn. Terwijl het realiseren van goede voornemens voor 95% door het onbewuste dient te worden gedaan!

In mijn nieuwe boek “NLP Magick” dat in januari 2016 verschijnt, beschrijf ik de vijf taken die ieder mens heeft. Vier van deze taken zijn taken van het onbewustzijn. Deze taken zijn:

  1. goede beslissingen nemen;
  2. je goed voelen;
  3. goed communiceren;
  4. je doelen verwezenlijken.

Ons bewustzijn heeft maar één taak, namelijk genieten van het leven. Daar is pas optimaal tijd en ruimte voor wanneer het onbewustzijn de bovenstaande vier taken goed uitvoert. Goede voornemens worden pas gerealiseerd wanneer het onbewustzijn doorheeft dat de goede voornemens onderdeel zijn van de doelen die je wil bereiken. Om je goede voornemens goed door te geven aan je onbewustzijn, is het van belang om ze te verbeelden. Teksten, zowel geschreven, uitgesproken of gedacht, zijn veel te bewust. Kortom, verbeeld hoe je leven eruit ziet wanneer jij je goede voornemens hebt gerealiseerd. Op die manier geef je je onbewustzijn de opdracht om je goede voornemens uit te voeren.

Idealiter maken je goede voornemens deel uit van je 30 jaren plan. Nu vinden de meeste mensen het heel lastig om slechts enkele jaren vooruit te kijken. Vandaar dat er binnen Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) een procedure is om een 30 jaren plan te maken. Wanneer je goede voornemens integraal deel uitmaken van dit grote plan van je gehele leven dan snapt je onbewustzijn veel beter hoe belangrijk het is om je goede voornemens ook waar te maken.

0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *