Great Minds Think Alike

Zoals je ongetwijfeld weet, ben ik zeer enthousiast over Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Niet omdat het NLP is, maar omdat NLP de beste tool is om je doelen mee te bereiken. Als filosoof heb ik natuurlijk een achtergrond waarbij ik heel veel verschillende systemen voorbij heb zien komen. Interessant is dan om te zien dat alle filosofische systemen die ik waardeer ook in hoge mate overeenkomen. Zo heb ik in mijn boek “De Tao van Joost” laten zien hoe 3000 jaar geleden de Chinezen al aan NLP deden. En in mijn boek “Neurosofie: het filosofisch fundament van persoonlijke groei” heb ik laten zien hoe goed het gedachtegoed van Nietzsche past bij NLP.

Van dat laatste heb ik nu een gratis kado gemaakt. Niet dat ik zeg dat het een verlaat Sinterklaaskado is, maar het is zeker een surprise. Het is alleen wel in het Engels. Op de volgende website vind je een zeer uitgebreide uitleg van NLP in de woorden van de grote filosoof Friedrich Nietzsche:

Nietzsche Explains NLP

Qua omvang staat er een klein boekje online. De uitleg is wel wat summier omdat het redelijk druk is op het moment. In het Neurosofie boek staan veel meer passages van Nietzsche plus een heel uitgebreide uitleg en dat ook nog eens in het Nederlands!

0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *