Rust voor je onbewustzijn

Rust voor je onbewustzijn

Er is niemand die zoveel van je houdt als je eigen onbewustzijn. Je onbewustzijn heeft vier taken, namelijk ervoor zorgen dat je je goed voelt, goed met andere mensen communiceert, goede beslissingen neemt en je doelen bereikt. Voor die laatste twee taken heeft je onbewustzijn een dertig jaren plan nodig. Aan de hand van je dertig jaren plan weet je onbewuste welke kant je met je leven op wil en, in het licht van die doelen, wat goede beslissingen zijn.

Bovendien, en dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker wordt om de goed voelen taak uit te voeren, geeft een dertig jaren plan je onbewustzijn rust. Met een dertig jaren plan wordt je onbewustzijn ‘s ochtends wakker en weet hij of zij meteen wat de bedoeling is. Nu vinden de meeste mensen het moeilijk om te bepalen wat zij de komende vijf jaar met hun leven gaan doen, laat staan de komende dertig jaar. Maar dat betekent in de meeste gevallen allerminst dat zij geen dertig jaren plan hebben. Als je geen dertig jaren plan bewust hebt gemaakt, dan vormen meestal beelden over de toekomst uit je puberteit je dertig jaren plan.

Zo had ik, dankzij mijn tienerjaren als punker, in mijn hoofd zitten dat het leven ophield bij dertig en zag ik mijzelf als vijfenzestigjarige met een looprekje (in de jaren tachtig waren er nog geen rollators) door Hilversum schuifelen. Dat zijn natuurlijk ongezonde beelden om in je hoofd te hebben en richting te geven voor je leven. Vandaar dat het zo slim is om zo nu en dan heel bewust je eigen dertig jaren plan te maken.

Je maakt je eigen dertig jaren plan door je simpelweg voor te stellen hoe je leven eruit ziet over dertig jaar. Verbeelden is een hele onbewuste activiteit waardoor je onbewustzijn veel beter doorkrijgt wat de bedoeling is dan bij geschreven doelen. Wanneer je je eigen leven over dertig jaar verbeeldt, zorg er dan in ieder geval voor dat je jezelf ziet zodat je er nog bent over dertig jaar, dat je gezond en gelukkig bent, samen met je droompartner met eventuele kinderen en kleinkinderen, in een prachtig huis met ideaal werk en alle vaardigheden om deze droom waar te maken. Idealiter zet je dit beeld van je leven op je tijdslijn zodat je onbewustzijn nog beter begrijpt dat dit de bedoeling is met jouw leven, voor die mensen die bekend zijn met tijdslijnen binnen Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *