Licensed™ NLP & Kids Practioner

De NLP en kids practitioner is speciaal bedoeld voor alle opvoeders en hun kinderen. Het doel van deze opleiding is om NLP zo toe te spitsen dat het een uitermate krachtige tool wordt die houvast biedt bij het opvoeden van kinderen. Hierbij leer je twee dingen: de NLP-technieken zo toepassen dat ze bijdragen aan jouw manier van opvoeden en hoe je NLP-technieken in kan zetten om kinderen te helpen met het omgaan van hun eigen stress, emoties, nare gedachtes en andere zaken die negatief effect hebben op hen en de relatie tussen jou en kind(eren). Omdat Briseïs zelf ook moeder is en een samengesteld gezin heeft put zij uit een ongelofelijk breed scala aan voorbeelden uit haar eigen leven en ervaringen.

Blok 1: Hoe jouw brein en dat van je kind werkt:

Dit weekend staat in teken van het Neurogram® en de basistechnieken van NLP, het ABC-model uit de toegepaste gedragsanalyse en hoe deze allemaal in opvoeding gebruikt kunnen worden.

Enneagram: Het Enneagram is een systeem om je persoonlijkheid in kaart te brengen.

Je ontdekt welk type je bent, wat je valkuilen zijn, en je stresslijn is. Verder leer je hoe je die kennis kan gebruiken om meer te ontspannen en beter in je vel te zitten en hoe je je verborgen kracht aanboort. Daarnaast leer je hoe je de persoonlijkheid van kinderen beter herkent, hoe je daar het beste mee om kunt gaan en hoe je de persoonlijkheid van je kind(eren) kunt gebruiken om ze op een nog betere en specifiekere manier te motiveren en op te voeden.

Meer informatie over het Enneagram >>

NLP: In dit weekend leer je ook het neuro gedeelte van NLP.

Je leert technieken om je goed te voelen zonder reden, om meer grip op je emoties te krijgen en hoe je controle kan hebben over je gedachten. Daarnaast leer je hoe je goede beslissingen kunt nemen en hoe je nare herinneringen voorgoed achter je kunt laten. Allemaal technieken die essentieel zijn voor jou als opvoeder, omdat het uitermate belangrijk is om jezelf onder controle te hebben wanneer je de positie van opvoeder hebt. Daarnaast zijn het ook technieken die je kinderen kunnen helpen om zelf beter in hun vel te zitten. Ook leer je met het ABC-model een van de beste manieren hoe je kinderen gewenst gedrag aanleert.

Blok 2: Hoe taal werkt

Het Linguïstische gedeelte van NLP: Excellente Communicatie en Hypnose.

Tijdens dit blok leer je hoe je beter wordt in praten, schrijven en luisteren aan de hand van taalpatronen. Je leert je bewust te worden van taal, hoe taal en woorden bij jou en anderen binnenkomen en hoe het beïnvloedt. Vanuit de positie als opvoeder is dit natuurlijk erg handig om goede communicatie te hebben met je kind(eren) en te begrijpen dat woorden die jij gebruikt heel anders over kunnen komen dan je bedoelt. Wanneer je hier een bewustzijn voor creëert kun je ervoor zorgen dat je de dingen zo zegt dat ze juist overkomen en begrepen worden.

Daarnaast leer je dit weekeind ook hoe je taal kunt gebruiken om mensen op een positieve manier te beïnvloeden, soms met hypnose. Je leert een groot aantal taalpatronen die uitermate handig zijn om je kind positief te beïnvloeden en aan te sturen. Het hypnose gedeelte kan natuurlijk ook gebruikt worden, aangezien in de psychologie bewezen is dat je met hypnose psychische problemen veel sneller kunt oplossen. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat hypnose niets meer is dan iemand in een staat van totale ontspanning brengen, waardoor diegene veel vatbaarder is voor positieve suggesties.

Blok 3: Hoe je 5 zintuigen werken

Het programmeren gedeelte van NLP.

Je leert hoe je de informatie die binnenkomt door de 5 zintuigen in kaart kunt brengen bij jezelf en bij anderen, hoe je excellent gedrag van anderen eigen kan maken en hoe je gedragsstrategieën kunt optimaliseren voor een beter leven.

Daarnaast leer je om je zelfbeeld te optimaliseren en gaan we werken aan je toekomst met een 30 jaren plan om ervoor te zorgen dat je elke dag weet wat je moet doen om je dromen te verwezenlijken. Als opvoeder komt erbij dat je ook gaat begrijpen dat er grote verschillen kunnen zijn in de manier waarop jij en je kind(eren) de wereld ervaren. Door daar rekening mee te houden kan je de band tussen jullie versterken. Ook leer je hoe je met je kind aan de slag kan gaan om op een constructieve manier over de toekomst na te denken en leer je de rest van de technieken toe te passen op kinderen.

Examen

We sluiten deze opleiding af met een examen. Het examen wordt op een speelse manier vorm gegeven en gaat er vooral om voor jezelf te kijken of je alle geleerde materie kunt toepassen als opvoeder.

Na het examen ontvang je het certificaat voor Licensed NLP Practitioner van de Society of NLP met de oorspronkelijke handtekening van de grondlegger van NLP Dr. Richard Bandler uit Amerika.

Om je certificaat voor de NLP& Kids Practitioner te ontvangen dien je alle tien dagen aanwezig te zijn. De dagen zijn van 10-17 uur en de kosten zijn € 2195,- inclusief btw, studiemateriaal en koffie/thee.

Wanneer je nog meer wilt weten over de NLP & Kids Practitioner, het programma, de tijden en de vroegboekkorting lees dan hier de gratis studiegids. Wil je meteen inschrijven of kosteloos een verkennend gesprek aanvragen? Volg dan deze link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *