Advanced NLP Master Practitioner

Nieuw: Advanced NLP Master Practitioner

Normaal gesproken begin ik altijd met een inhoudelijk verhaal. Ook deze keer, maar het inhoudelijke verhaal is sterk verbonden met het zeer heugelijke feit dat ik na enkele maanden onderhandelen toestemming heb van The Society of NLP® van Richard Bandler om het Advanced Master Practitioner of NLP certificaat toe te kennen aan mijn zesdaagse ABC-NLP programma.

Enkele weken geleden kreeg een NLP opleiding de betreurenswaardige eer om verkozen te worden tot pseudowetenschappers van het jaar. Het erge is dat dit nog klopte ook. Want NLP is geen wetenschap en dan is het verstandig dat belangrijke voorstanders van NLP niet doen alsof NLP wel een wetenschap is.

Maar we kunnen natuurlijk van NLP wel een wetenschap maken. Daar is heel veel werk voor nodig, maar ik ben blij dat ik sinds oktober 2016 samen met het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIBA) hier mee bezig ben. Onze strategie is een kopie van de strategie die ADRIBA heeft gebruikt om Organizational Behavior Management (OBM) wetenschappelijk te krijgen. Deze strategie behelst twee stappen: (a) laten zien dat je dezelfde strategieën gebruikt als experimentele gedragsanalyse en (b) wetenschappelijk meten dat je interventies duidelijk een verschil maken.

We zijn ondertussen bezig met ABC-NLP om het eerste aan te tonen. We hebben ook al veel protowetenschappelijk werk gedaan in de periode 2012 versus 2016. De data die duidelijk laat zien hoe goed NLP werkt, is hier te lezen: NLP Protowetenschap. We vermoeden dat we nog wel zo’n tien jaar nodig hebben om het allemaal voor elkaar te krijgen. Op korte termijn hebben we drie activiteiten in de planning staan, namelijk:

  1. Volledige wetenschappelijk onderbouwde beschrijving van ABC-NLP. Hier ben ik nu mee bezig. Ik ben op ongeveer 30% van het boek. Dit wordt de opvolger van mijn bestseller boek, Breintraining: handboek voor moderne NLP.
  2. Bouwen app om nauwkeurig te kunnen meten hoe goed mensen emotioneel opknappen wanneer ze met NLP aan de slag gaan. Het ontwerp is af. Het prototype is uitermate goed getest. Alleen het ontwikkelen van de App moet nog gebeuren.
  3. Wetenschappelijk publicaties naar aanleiding van het onderzoek.

Wanneer je meer wilt lezen over deze activiteiten, zie: NLP & wetenschap.

30 januari 2019: start Advanced NLP Master Practitioner

Speciaal om NLP Master Practitioner up to speed te krijgen met het ABC-NLP programma en alle filosofische & wetenschappelijke onderbouwingen, heb ik een zesdaags programma ontwikkeld. Iedereen die deze opleiding goed afrondt, ontvangt het Advanced NLP Master Practitioner certificaat van The Society of NLP®. Deze zes dagen hebben de volgende onderwerpen:

  1. Wat is wetenschap? Wat is filosofie? Wat is pseudowetenschap? Wat is protowetenschap?
  2. Introspectionisme, Behaviorisme, Cybernetica & Enactivsim.
  3. Cybernetic Big Five Theory
  4. Taalfilosofie
  5. Echt modelleren
  6. ABC-NLP en toegepaste gedragsanalyse

Voor meer details, ga je naar:

30-1-2019: Advanced NLP Master Practitioner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *