Het karakter van je partner

Het karakter van je partner

De ene relatie verloopt moeizaam, de andere op rolletjes. Meestal denken mensen dat dit te maken heeft met of mensen wel of niet bij elkaar passen. Maar in bijna alle gevallen waarin ik aan relatiecoaching doe, blijkt dat het voornaamste probleem is dat men onvoldoende oog heeft voor de karakterverschillen tussen elkaar. Vandaag de dag weten we dat je karakter wordt gevormd door de biologische structuur van je brein. Net zoals jouw lichaam anders is gebouwd dan mijn lichaam, is jouw brein anders dan het mijne.

Deze verschillen leveren negen persoonlijkheidstypes op. Elk type komt met zijn eigen handleiding hoe je goed met zo’n persoon om kan gaan. Tegelijkertijd blijkt dat sommige types gemakkelijker zijn in de omgang dan andere. Ook zijn sommige persoonlijkheden lastiger voor zichzelf dan andere. Als een bepaald karakter lastig is voor andere of lastig is voor zichzelf, maakt dat een relatie met zo’n persoon ook ingewikkelder. Maar ingewikkeld betekent alleen maar dat je meer tijd, moeite en energie in die relatie moet steken om ervoor te zorgen dat de relatie goed is en goed blijft. Binnen het Neurogram®, zoals dit systeem heet, gaan we ervan uit dat alle relaties goede relaties kunnen zijn. Net zoals alle relaties ook minder goed kunnen zijn. Alleen is de ene combinatie een stuk gemakkelijker goed te houden dan de ander. Dit hangt dus in hoge mate af van twee dingen: is de persoon gemakkelijk voor zichzelf en/of gemakkelijk voor de ander.

Hieronder zie je een tabel waarin staat welk type gemakkelijk of moeilijk is voor zichzelf of voor een ander. Weet je je eigen type of dat van je partner nog niet, dan kan je hier een eerste indruk krijgen: gratis rapport voor bepalen van je persoonlijkheid. Let wel, voor een goede en betrouwbare bepaling van je persoonlijkheid is een uitgebreider onderzoek nodig in de vorm van een dialoog met een expert zoals ik.

Overzicht makkelijke en moeilijke persoonlijkheidstypes:

Type

Voor zichzelf

Voor anderen

Perfectionist

Moeilijk

Moeilijk

Helper

Moeilijk

Makkelijk

Succesvolle Werker

Makkelijk

Makkelijk

Romanticus

Moeilijk

Moeilijk

Analist

Makkelijk

Moeilijk

Loyalist

Moeilijk

Makkelijk

Levensgenieter

Makkelijk

Makkelijk

Baas

Makkelijk

Moeilijk

Bemiddelaar

Moeilijk

Makkelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *