1001 natuurlijke trances

1001 natuurlijke trances

Trances zijn een geheel natuurlijk fenomeen. Hoewel de wetenschap jarenlang heeft gedacht dat een trance niet bestond, heeft de komst van breinscanners laten zien dat erin het brein iets bijzonders gebeurt wanneer iemand trance gaat. Wat er in het brein gebeurt tijdens trance is dat er minder communicatie tussen verschillende hersendelen is en elk onderdeel meer op zichzelf werkt. Wat hierop volgt is dat mensen minder worden afgeleid door wat er buiten hun plaatsvindt en juist meer aandacht krijgen voor wat ze intern beleven. Om die reden geeft trance mensen juist meer controle in plaats van minder.

Dat trance heel natuurlijk is, heeft iedereen wel eens meegemaakt. Zo nu en dan worden we “wakker” in de keuken omdat we kennelijk iets van plan waren te gaan halen, maar hebben we geen idee meer wat. Wat er is gebeurd, is dat je in een natuurlijke trance was en onbewust naar de keuken bent gelopen. Hetzelfde vindt plaats bij autorijden of dagdromen. Bijna iedereen vindt dat de trancetoestand heel lekker voelt. Om die reden zijn mensen door de eeuwen heen op zoek gegaan naar manieren om in trance te raken.

Er zijn 1001 natuurlijke trances. Hoewel het verstandig is om eerst te leren überhaupt in trance te raken, is het slim om daarna vooral zoveel mogelijk verschillende trances je eigen te maken. Een van de gemakkelijkste manieren om een andere trance te leren, is om op een andere manier in trance te geraken. Zo kan je bijvoorbeeld prima in een meditatie in trance raken. Zo’n trance is qua breintoestand sterk vergelijkbaar met de trances waar je via hypnose in terecht komt. Alleen is de subjectieve beleving van een meditative trance heel anders dan die van een hypnotische trance.

Het grote voordeel van hypnotische trances is dat je die heel gericht kan gebruiken om problemen op te lossen. Dat is zowel goed voor jezelf zodat je een beter leven krijgt, als voor de mensen in je omgeving of waar je mee werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *