Zo krijg je meer geluk in je leven

Zo krijg je meer geluk in je leven

Meestal als ik het over geluk heb dan gaat het over je goed voelen. Maar vandaag doel ik met geluk op geluk als mazzel. Met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) kan je prima leren om te ontspannen. Toch zie je bij veel NLP beoefenaars die zich prima kunnen ontspannen, dat ze nog steeds tegen veel pech aanlopen in hun leven.

Aan een deel van die pech kunnen ze niks doen. Soms zit het leven tegen. Maar dit is maar een klein deel van de pech die mensen hebben. Het grootste gedeelte van hun pech komt voort uit het slecht omgaan met hun eigen persoonlijkheid. Elke persoonlijkheid heeft namelijk een valkuil die heel leuk, positief en handig lijkt, maar op lange termijn tot niets leidt. Gelukkig heeft elke persoonlijkheid ook een verborgen kracht. Deze verborgen kracht leidt tot mazzel, maar lijkt in eerste instantie stom, negatief en onhandig.

Hier is een overzicht van de valkuilen en verborgen krachten per type:

Type

Valkuil

Verborgen kracht

Perfectionist

Woede

Vrede

Helper

Trots

Nederigheid

Succesvolle Werker

Bedrog

Eerlijkheid

Romanticus

Jaloezie

Tevredenheid

Analist

Gierigheid

Delen

Loyalist

Angst

Kracht

Levensgenieter

Gulzigheid

Matigheid

Baas

Lust

Rust

Bemiddelaar

Luiheid

Discipline

Zoals je ziet is de verborgen kracht het tegenovergestelde van de valkuil. En wat meteen opvalt is dat de verborgen krachten helemaal niet negatief overkomen! Toch ervaart een persoon met een bepaald persoonlijkheidstype meestal de valkuil als positief en de verborgen kracht als negatief. Dit is een van de manier waarop je je eigen persoonlijkheidstype herkent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *