Drie voorwaarden voor geluk

Drie voorwaarden voor geluk

Richard Bander, de geniale bedenker van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), vindt dat er twee voorwaarden zijn voor geluk: je goed voelen zonder dat daar aanleiding voor is en goede beslissingen nemen. Richard en ik zijn het hier oneens met elkaar, omdat ik van mening ben dat er drie voorwaarden voor geluk zijn. De twee die Richard Bandler noemt plus inzicht in je persoonlijkheid door middel van het Neurogram®.

1) Je goed voelen zonder dat daar aanleiding voor is
Veel mensen denken ten onrechte dat hoe zij zich voelen voor een deel afhangt van hoe de omstandigheden zijn. Natuurlijk, in extreme gevallen speelt de omgeving een rol. Ik vermijd oorlogsgebieden ook liever. Maar de meeste mensen overschatten de invloed van buitenaf en onderschatten hoeveel grip zij hebben op hun eigen breinprocessen. Uiteindelijk is het namelijk je eigen brein dat je gevoel bepaalt. Met NLP zorg je ervoor dat je je goed voelt, de juiste beelden in je hoofd haalt en positief denkt.

2) Goede beslissingen nemen
In eerste instantie leer je met NLP goed omgaan met moeilijke omstandigheden. Maar veel problemen waar mensen in terecht komen, volgen direct op de slechte beslissingen die zij nemen. Sinds ik ben opgehouden met slechte beslissingen te nemen zijn 98% van mijn problemen als sneeuw voor de zon verdwenen. Om goede beslissingen te nemen, moet je je eerst goed voelen. Vandaar dat goede beslissingen nemen, volgt op je leren goed voelen.

3) Inzicht in je persoonlijkheid
NLP gaat over welke gedrags- en gedachtenpatronen je in je leven hebt aangeleerd. NLP doorbreekt negatieve patronen en vervangt ze door positieve. Je kan NLP dan ook zien als een tool die ervoor zorgt dat de software van je brein beter gaat werken. Maar daarnaast heb je ook hardware in je hoofd zitten. Net zoals iedereen een uniek lichaam heeft, zo hebben we allemaal ook een uniek brein. Dit zie je terug in je persoonlijkheid. Vandaar dat het zo belangrijk is om NLP altijd te combineren met het Neurogram®. Omdat je op die manier hardware en software met elkaar combineert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *