Trance uit, trance in

Trance uit, trance in

Trance is een natuurlijk fenomeen. Een ieder die goed auto kan rijden, heeft het ongetwijfeld meegemaakt: plotseling wakker worden tijdens het autorijden en je dan beseffen dat je het grootste gedeelte van de rit op de automatische piloot hebt rondgereden. Een prima voorbeeld van een natuurlijke trance. Dagdromen is een tweede voorbeeld.

Naast natuurlijke trances zijn er ook trances die je opwekt door speciale activiteiten te doen. De twee bekendste voorbeelden zijn natuurlijk de trance die je met meditatie krijgt en de trance waar je met hypnose in gaat. Maar ook dansen kan tot trance leiden.

Met zoveel vormen van trance is de vraag gerechtvaardigd of je je ooit weleens in geen enkele trance bevindt. Uiteindelijk is het een definitiekwestie, maar ik heb het altijd handig gevonden om ervan uit te gaan dat dagelijkse sleur ook een vorm van trance is. Om die reden is het verstandiger om je af te vragen welke trance je voorkeur heeft, dan je af te vragen wat het nut van trance is.

De meeste mensen vinden speciale trances zoals die volgen op meditatie of hypnose uitermate lekker voelen. Vaak gaan ze gepaard met diepe ontspanning en de meeste mensen kunnen wel wat extra ontspanning gebruiken. Daarnaast blijkt dat met name de hypnotische trance erg geschikt is om het brein versneld oude negatieve patronen te laten stoppen en te vervangen door nieuwe positieve patronen. Vandaar dat er bij goede coaches en trainers die Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) gebruiken zo vaak ook met hypnose wordt gewerkt.

Zelf prefereer ik de hypnotische trance boven de meditatieve trance. Wellicht heeft dat met mijn persoonlijkheid te maken. Als Succesvolle Werker besteed ik mijn tijd graag zo nuttig mogelijk. Met hypnose is er veel meer sturing om in trance te gaan en zijn de instructies om een beter leven te krijgen met meer levensvreugde veel helderder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *