De grote voordelen van hypnose

De grote voordelen van hypnose

De term Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is in de jaren 70 bedacht om de aandacht af te leiden van het feit dat NLP vooral uit hypnose bestaat. De bedenkers van NLP hebben onderzoek gedaan naar de grote therapeuten die wonderen met hun cliënten bereikten. De grondleggers van therapieën als Gestalttherapie, gezinstherapie en hypnotherapie bleken stuk voor stuk een vorm van hypnose te gebruiken. Wat bleek te werken was het hypnose gedeelte van wat zij deden en nooit de theorie die ze hadden verzonnen. Vandaar dat NLP tegenwoordig wel hypnose doet, maar geen therapie.

In de jaren 70 was hypnose echter te beladen. Vandaag de dag heeft de wetenschap gelukkig hypnose omarmd. Daardoor is er geen enkele reden meer om hypnose stiekem te doen. En dat is maar goed ook, want hypnose brengt grote voordelen met zich mee. Bijna iedereen vindt het een geweldige ervaring om gehypnotiseerd te worden omdat de meeste mensen de diepe ontspanning die bij hypnose zit ingebakken goed kunnen gebruiken. Veel mensen vinden hypnose lekker aanvoelen.

Wat belangrijker is, is dat wanneer mensen onder hypnose zijn, zij minder worden afgeleid door de omgeving en meer beheersing krijgen over de werking van hun brein. Positieve emoties voelen sterker. Het wordt gemakkelijker om levendig te visualiseren. En mensen stoppen met piekeren. Maar de werkelijke kracht van hypnose ligt erin dat het een snellere en directere benadering is van het leerproces van het brein.

Ons brein leert door eerst alle ervaringen in een korte termijn buffer te plaatsen met een vlaggetje erbij of die ervaring belangrijk is of niet. ‘s Nachts terwijl je slaapt en droomt, wordt deze korte termijn buffer geleegd. Alles wat onbelangrijk is wordt vergeten en alle belangrijke zaken worden in het lange termijn geheugen opgeslagen. Hypnose benadert deze droom- en slaaptoestand waardoor je versneld leert. Mensen vragen mij vaak hoe het mogelijk is dat je met NLP zulke goede, maar vooral ook zulke snelle resultaten behaalt. Het antwoord is dat door het gebruik van hypnose het leerproces in het brein wordt versneld. Wanneer je dan goede, slimme en positieve zaken leert, ga je de goede kant op. Naar mijn inzicht is hypnose hetgeen wat NLP zo goed doet werken, dus zorg ervoor dat je NLP altijd met hypnose combineert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *