De kwaliteit van je leven verbeteren

De kwaliteit van je leven verbeteren

Hoe verbeter je de kwaliteit van je leven? Als je problemen hebt primair door deze problemen op te lossen. NLP coaching is daarvoor het juiste middel. Maar omdat ik zo vaak schrijf voor mensen die in de problemen zitten, wil ik deze keer juist duidelijk maken wat Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) kan betekenen voor mensen die geen problemen hebben.

De eerste stap daarvoor is helder krijgen dat er een verschil zit tussen je bewustzijn en je onbewustzijn. Filosofen hebben van alles over dat onderscheid geschreven, maar gelukkig heb ik een heel eenvoudige definitie. Je onbewustzijn zijn alle hersencellen die niets van doen hebben met je bewustzijn.

Hoe wij onszelf ervaren is met name ons bewustzijn, terwijl wat we doen grotendeels voortkomt uit ons onbewustzijn. De beste manier om de kwaliteit van je eigen leven te verbeteren is dan ook om als eerste bewust waardering uit te spreken voor je eigen onbewuste. Er is niemand op aarde die zoveel van je houdt als je eigen onbewustzijn. En ik kan dan ook niets beters bedenken dan dankbaar zijn voor alles wat je onbewustzijn voor jou doet. Zoals je beschermen, je helen en bijvoorbeeld je lichaam bewegen.

In mijn visie is je onbewustzijn bedoeld om alle alledaagse dingen zoals je goed voelen, de juiste beslissingen nemen en je doelen verwezenlijken te automatiseren. Daarmee bedoel ik dat je leert om op je eigen onbewuste te vertrouwen in deze drie brede categorieën. Wanneer je meer en meer op je onbewustzijn vertrouwt terwijl je waardering voor je eigen onbewuste uitspreekt dan gaan de bewuste en onbewuste processen in je brein steeds beter samenwerken.

Op die manier kan je je bewustzijn gebruiken waar je bewustzijn voor is bedoeld. Namelijk voor het opzoeken van zoveel mogelijk mooie momenten in je leven, deze mooie momenten zo lang mogelijk laten duren, de tijd stil te zetten om elk mooi moment maximaal in je op te nemen qua wat je hoort, voelt, ziet, ruikt en proeft. Zodat je mooie herinneringen opbouwt zodat je als het leven een keer saai is deze mooie herinneringen kan herbeleven. Dat is de manier om de kwaliteit van je leven nog meer te verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *