Een hypnotische pijnstiller

Een hypnotische pijnstiller

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is de meest geavanceerde manier waarop je aan hypnose kunt doen. Hypnose is het proces waarmee je door middel van suggesties mensen in een diepe trance brengt. In deze trance kunnen mensen dingen doen waar ze veel slechter in zijn op het moment dat ze wakker zijn. Een van die zaken die mensen wel in trance kunnen, maar veel slechter als ze wakker zijn, is pijnbeheersing en pijnbestrijding. Iemand die diep in trance is kan veel gemakkelijker pijn stoppen.

De drie belangrijkste manieren om met hypnose pijn te bestrijden zijn:

1) Handschoen anesthesie: in dit geval geef je iemand die diep in trance is de suggestie dat zijn hand in een bak met ijswater zit waardoor zijn hand eerst heel koud en daarna geheel ongevoelig wordt. Deze ongevoeligheid kan je vervolgens door middel van suggestie over het lichaam verplaatsen naar de plek waar de pijn zit.

2) Pijnschakelaar: door gehypnotiseerde mensen de suggestie te geven dat er in hun hoofd een controlekamer zit met daarin een schakelaar die de hoeveelheid pijn die zij ervaren regelt, kan je ervoor zorgen dat zij deze pijnschakelaar uitzetten waardoor ze geen pijn meer voelen.

3) Herbeleven pijnstiller: pijnstillers werken niet door de stof in de pijnstiller, maar door de reactie van ons brein en ons lichaam op die stof. Dat betekent dat wanneer je bij iemand in trance de suggestie doet dat hij weer een pijnstiller heeft genomen die hij in het echt reeds eerder heeft ervaren, door deze suggestie de pijn weer op dezelfde manier verdwijnt.

Niet alle pijnen kan je met hypnose laten verdwijnen. Zelf heb ik praktisch nooit meer last van hoofdpijn, maar toen ik een paar jaar geleden met een alvleesklierontsteking in het ziekenhuis lag te vergaan van pijn bracht hypnose net zo weinig verlichting als de morfine. Tegelijkertijd heb ik zelf bij mijn eigen cliënten uit mijn privé coachingspraktijk met regelmaat gezien dat chronische pijnen als sneeuw voor de zon verdwenen. Vandaar dat het altijd een goed idee is om uit te zoeken wat je met NLP & hypnose kan bereiken bij tal van problemen inclusief pijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *