Wat is jouw grote doel in je leven?

Wat is jouw grote doel in het leven

“Wat is jouw doel in je leven?” is natuurlijk een grote vraag. Maar het is ook een belangrijke vraag. Want wat blijkt? Mensen met een doel in hun leven, leven langer, blijven langer gezond en zijn gelukkiger. Vaak zijn mensen met een doel in hun leven spiritueel. Hun geloof geeft ze dan een doel. Gelukkig maakt Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) het mogelijk om los te komen van de vraag of een geloof nu wel of niet klopt. In plaats daarvan kijk je met NLP puur naar hoe mensen zich gedragen en wat zij doen.

Om die reden vind ik het werk wat ik doe dan ook spiritualiteit voor atheïsten en atheïsme voor spirituele mensen. Naar mijn mening geloven sommige mensen te veel en andere mensen te weinig. Het grote probleem met zowel atheïsten als ware gelovigen is dat zij ten onrechte denken dat ze de absolute waarheid in pacht hebben. Wanneer je, zoals ik, leert denken in termen van waarschijnlijkheid in plaats van waarheid (wat veel gezonder is), dan weet je dat er altijd wel een kans is, hoe klein ook, dat het tegenovergestelde van wat je vindt later het geval zal blijken te zijn.

Laat ik dat nog een keer herhalen omdat het zo belangrijk is. Waarschijnlijkheid leert ons dat alles wat wij kunnen bedenken altijd een kans heeft. Alleen is die kans vaak heel klein. Zo is er een kans dat er smurfen op de maan wonen, maar persoonlijk acht ik die kans heel klein. Mensen die denken dat ze zeker weten dat iets onmogelijk is of noodzakelijk, maken dus per definitie een vergissing. Ze verwarren iets waarvan zij vinden dat het een hele kleine kans heeft met een onmogelijkheid. En ze verwarren iets dat zij zeer waarschijnlijk vinden met noodzakelijkheid.

Dus los van de vraag hoe waarschijnlijk je het acht dat jij een specifiek doel in je leven hebt, er is altijd een kans dat je zo’n doel hebt, ook al weet je nog niet wat jouw doel is. Aangezien het hebben van een doel in je leven zo goed werkt om de kwaliteit van je leven te verbeteren, is het volgens mij slim om als je nog niet weet wat je doel in je leven is, ervoor te zorgen dat je dat ontdekt of dat je een doel in je leven krijgt.

Bovendien blijkt het zo te zijn dat wanneer je op lange termijn weet wat de bedoeling is, dit veel rust geeft aan je onbewustzijn. Je onbewustzijn stuurt jou de hele dag aan de hand van wat je doelen en je waarden zijn. Zonder lange termijn plan, ontstaat er onnodige stress bij het onbewustzijn omdat het onbewustzijn dan niet weet welke kant je op wil in je leven. Tegelijkertijd vinden de meeste mensen het lastig om vooruit te kijken. De meeste mensen hebben geen idee wat ze over twee jaar met hun leven doen. Laat staan over dertig jaar. Gelukkig is er binnen Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) een speciale techniek om een Dertig Jaren Plan te maken. Wanneer je dit plan hebt, dan heb je niet alleen een doel in je leven, maar vindt je onbewustzijn ook veel rust omdat het weet welke kant je met je leven op wil. Vandaar dat het altijd slim is om te ontdekken wat je Dertig Jaren Plan is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *