Hoe sneller je met NLP begint, hoe beter het werkt

Hoe vroeger je met NLP begint, hoe beter het werkt

Helaas werkt Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) niet bij iedereen. Uit het statistisch onderzoek dat we doen blijkt dat bij mensen die de afgelopen 1000 dagen, meer dan 800 probleemdagen hadden (kortom, ze zaten flink in de nesten), 80.3% van hen met NLP binnen enkele weken het aantal probleemdagen halveert. Verder weten we dat mensen die psychische problemen hebben binnen een maand de kwaliteit van hun leven gemiddeld verdubbelt wanneer ze met NLP beginnen.

Als NLP niet werkt, dan volgt vaak de vraag: “Lag het aan mij?” Daar is geen sprake van. Een van de uitganspunten van NLP is dat de verzender van de boodschap ook verantwoordelijk is voor wat er met die boodschap gebeurt. Dus als NLP niet werkt, ligt het aan de coach of de trainer. Die heeft dan niet de juiste woorden gevonden, aan de juiste knoppen gedraaid of de juiste technieken toegepast. Mensen worden dan netjes doorverwezen naar andere methodieken zoals EMDR of EFT.

Wat je wel ziet, is dat hoe langer iemand met de problemen heeft doorgelopen, hoe lastiger het is om de problemen op te lossen. Vandaar mijn credo: “Welzijn begint bij intolerantie”. Juist wanneer mensen heel kritisch zijn en meteen de negatieve gemoedstoestanden aanpakken als ze net de kop op steken, dan stijgt de kans dat ze er gemakkelijk vanaf komen aanzienlijk. Een snelle aanpak blijkt bijvoorbeeld veel meer invloed te hebben op een goed resultaat dan de ernst van de klachten. Wat dat betreft is het bij NLP net andersom als dat je verwacht: hoe ernstiger de klacht, hoe gemakkelijker het vaak met NLP is op te lossen. De reden hiertoe is dat mensen met ernstige klachten veel kritischer checken of wat de technieken brengen ook daadwerkelijk helpt. Terwijl mensen met relatieve kleine klachten wat dat betreft minder goed kunnen vergelijken of NLP nu daadwerkelijk heeft geholpen.

Om die reden zie ik dan ook veel liever een nuchter iemand in mijn privé coachingspraktijk dan iemand die hallelujah roepend binnen komt lopen. Deze laatste persoon gaat ervan uit dat NLP een magische pil is die alles in één keer automatisch oplost zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Mijn mooiste voorbeeld van een nuchtere hollander die met NLP coaching toch enorm is opgeknapt, was een elektricien die bij binnenkomst meteen tegen mij zei: “Ik kan niet geloven dat ik hier ben, want ik ben een echt no-nonsense mens. Tegelijkertijd vind ik het belangrijker om de problemen nu aan te pakken.”

NLP Master Coach nu ook in België

Om de stap naar NLP Coaching zo laagdrempelig mogelijk te maken, ben ik NLP Master Coach begonnen. NLP Master Coach is een platform voor telefonische coaching. Maar wat NLP Master Coach bijzonder maakt, is dat je ook direct met een van de NLP Master Coaches een afspraak kan maken om langs te komen.

Nu hebben we deze dienstverlening ook uitgebreid met België. Het Belgische nummer om te bellen staat nog niet op de site, maar is: 090310475. Dus mocht je in België meteen aan de slag willen met NLP of het Enneagram, kijk dan op www.nlpmastercoach.nl om te zien welke coaches online zijn om te bellen en bel een van hen.

Je kan op NLP Master Coach terecht voor de volgende diensten:

  • het doen van de NLP Test in ongeveer 20 minuten om erachter te komen of jij bij de mensen behoort bij wie NLP goed werkt;
  • het Enneagram Consult om je eigen Enneagram Type te ontdekken in ongeveer 30 minuten;
  • het starten van NLP Coaching om problemen op te lossen in gemiddeld 60 minuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *