Meer Genieten van Mooi Weer met NLP

Eindelijk is het weer opgeknapt. Zelf kan ik slecht tegen kou, regen en wind. Geef mij maar de warmte van de zon. Maar door extra bewust te zijn van het lekkere weer, kun je extra blij of gelukkig worden van zo’n mooi moment. Door als het ware op goede en blije momenten, je dit te realiseren kun je je extra goed voelen door blij te worden dat je zo’n goed moment meemaakt.

Je bent dan niet alleen blij omdat het lekker weer is, maar ook omdat je er bewust van bent dat het lekker weer is. En dat je bewust bent van het feit dat je je goed voelt. Deze zogenaamde meta-state (het blij zijn dat je blij bent) kan een goed gevoel steeds sterker maken. Je kan immers ook weer goed gaan voelen omdat je goed voelt over een goed gevoel. En zo tot in het oneindige.

Het leven draait om momenten die er toe doen. Wanneer je jezelf in zo’n goed moment betrapt, geniet er dan ook maximaal van. Realiseer je dat je goede gevoel ergens in je lichaam zit en hoe het beweegt. Hoe meer je dat patroon gaat herhalen hoe sterker je goede gevoel wordt. Op die manier train je je brein om zich steeds makkelijker gelukkig te voelen.

Het werkt ook met negatieve gevoelens. Stel dat je veel twijfelt, zoals bijvoorbeeld type VI, de Loyalist vaak doet. Maar als je echt veel twijfelt dan kun je ook twijfelen of je twijfelt. Of andersom: de meeste twijfelaars zijn honderd procent zeker dat ze vaak twijfelen. Vanuit die zekerheid kun je mensen leren om op te houden met twijfelen.

Door bewust om te gaan wat je onbewust zoal ervaart, kun je negatieve gevoelens afzwakken of zelfs laten verdwijnen, of positieve gevoelens juist versterken. Door te genieten van de goede momenten van je leven verrijkt je leven enorm. Eén manier hiervoor is door de juiste meta-state bij je ervaring te zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *