Gezonde gedachten

Veel van de technieken die in het rapport Hoe Stop Je Negatieve Gevoelens staan werken onbewust. Dat zijn technieken die je niet perfect kunt doen omdat je dan te veel probeert het bewust te volgen. Hiervoor geldt dat je ze vooral makkelijk moet doen zodat je je onbewustzijn alle ruimte geeft om het goed te doen.

Echter is het wel mogelijk om negatieve gevoelens ook bewust aan te pakken. Hierbij is het handig om ervoor te zorgen dat je vooral gezonde gedachten denkt. Gezonde gedachten zijn positieve gedachten waar je je goed en ontspannen bij gaat voelen.

Let hierbij op dat je niet een negatieve gedachte ontkent. Wanneer ik tegen je zeg om niet aan een roze olifant te denken, waar denk je dan aan? Precies aan een roze olifant. Voor de mensen die snel aan een gele kip dachten of iets anders geldt het volgende. Zelfs de mensen die zo snel iets anders dachten, moesten eerst aan de roze olifant denken om te bepalen wat er anders moest zijn. Kleur en dier bijvoorbeeld.

Zorg er daarom voor dat je denkt in termen als “rustig en ontspannen blijven”. “Het valt allemaal wel mee.” “Morgen gaat het weer beter.” Zelfs het ontkennen van een positieve gedachte werkt goed. “Ik voel me niet ontspannen.” “Ik ben niet kalm en rustig.”

Door het regelmatig opzeggen van één zin kalmeer je je eigen brein in nare situaties. De beste zin die ik vaak gebruik is: “Ik accepteer dat ik me naar voel, maar ik blijf rustig en kalm, want ik voel me veilig.” Dat deze zin logisch niet klopt doet er niet toe. Het effect is hetzelfde. De combinatie van accepteren, berusten en het sein op veilig zetten, kalmeert meestal in voldoende mate.

De beste manier om dit te oefenen is met onze NLP Leer Je Goed Voelen Oefen Luisterboek. Met het onderstaande formulier bestel je dit Luisterboek meteen zodat je binnen no time weer goed voelt en gezond denkt:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *