Waar we NLP en het Enneagram allemaal voor doen

Zo, weer terug uit Amerika waar ik wederom met plezier veel bijgeleerd heb. Met name een aantal hele kleine subtiele inzichten in hoe bepaalde technieken nog beter kunnen werken. Daarnaast ben ik met veel inspiratie teruggekomen. Een van de eerste resultaten zijn negen goede redenen om dit werk te doen. Graag laat ik ze aan je horen. Mocht je commentaar willen geven dan zou ik dat zeer op prijs stellen.

Negen Goede Redenen (in willekeurige volgorde):

  1. Voor mensen die een leuk en gelukkig leven willen leiden. Met rust en ontspanning. Waarin ze gemakkelijk met hun geliefde, hun vrienden, hun kennissen en collega’s kunnen omgaan.
  2. Voor mensen die hierin echt goed in willen worden door die technieken in huis halen die zich in de praktijk bewezen hebben. NLP zoals het vandaag de dag door dr. Richard Bandler wordt onderwezen. Maar ook het Enneagram gebaseerd op de ICD-10 classificatie van de WHO.
  3. Technieken waarmee je en jezelf en andere mensen goed kunt helpen. Gebaseerd op praktische vaardigheden en niet op droge ongebruikte kennis.
  4. Opdat je succesvol wordt in elk aspect van je leven. In de liefde, in zaken: voor een baas of zelfstandig. Met waardevolle vrienden om je heen. Maar in allereerste instantie met jezelf. Dat je je vaker goed voelt dan niet.
  5. Met romantisch hoge idealen. Een betere wereld begint in je eigen tuin. Met zorg voor de mensen in je directe omgeving en met intolerantie voor zowel negativiteit in je omgeving als in jezelf. Je naar voelen heeft lang genoeg geduurd, nu is het tijd geworden om er mee te stoppen en de goede richting in te gaan.
  6. Met een heldere en duidelijke analyse van jezelf, je werk en je omgeving. Zodat je leert om je meer te gaan focussen op wat goed gaat en tegelijkertijd weet waar het beter kan zodat je de nodige aanpassingen maakt.
  7. Een en ander gebaseerd op loyaliteit. Op weten dat er mensen voor je klaar staan om je door moeilijke tijden heen te helpen. Maar ook zelf klaar staan om andere mensen in je omgeving te ondersteunen en de goede richting in te sturen. Op een slimme manier.
  8. Dit alles wel in een goede, plezierige en humoristische sfeer. Niet wroeten in het verleden op zoek naar ellende, maar leren lachen en plezier maken zodat je je in de toekomst een stuk beter gaat voelen.
  9. Zodat je jezelf krachtig voelt en wordt, je leven in eigen hand neemt en je als het ware als je eigen baas vorm geeft aan je eigen leven.
18Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *