Snel Veranderen en je Omgeving

Sommige mensen hervinden hun zelfvertrouwen door stapje voor stapje zelf te ervaren dat het weer beter gaat. Maar bij andere mensen maak ik met grote regelmaat mee dat zij als het ware de knop in hun hoofd omzetten en zij van de ene op de andere dag stoppen met negatieve gevoelens en zich weer goed voelen. Of het nu gaat om privé NLP coaching sessies of een ABC-NLP workshop, vaak zie ik mensen snel veranderen.

De omgeving gaat daar niet altijd even goed mee om is de ervaring. Getuige ook deze reactie:

“Jouw workshop is het beste kado dat ik mezelf ooit gegeven heb! Grappig vind ik dat een aantal mensen die dichtbij me staan anders reageren op mij, na de workshop. Een aantal nemen mijn fijne, goede gevoel als vanzelf over, terwijl anderen er een beetje boos van worden, zich er tegen verzetten.”

Op een of andere manier vinden mensen het moeilijk te accepteren dat dingen zo maar weer beter kunnen gaan. Terwijl het tegenovergestelde wel zonder meer geaccepteerd wordt. Want als iemand iets traumatisch meemaakt, dan zullen de meeste van ons het begrijpelijk vinden als zo’n gebeurtenis de rest van zijn leven tekent. Ook als zo’n gebeurtenis maar heel kort duurt.

Dat jouw brein op een zelfde snelle manier ook kan leren om zich weer goed te voelen, is niet zo makkelijk voor te stellen. Daarom is het goed om wanneer je je met NLP technieken weer beter voelt de mensen in je omgeving ook een reden te geven waarom je je nu anders voelt. Of dat nu is dat je het licht gezien hebt, of de juiste klik gemaakt hebt of dat de puzzelstukjes op de juiste plek vielen, dat maakt niet uit.

Het leven is een groot mysterie, dus de reden mag best mysterieus zijn. Zolang het maar niet “zomaar” is.

6Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *