Serieus of Zere Neus?

Die grap is echt te flauw voor woorden, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik hem in mijn puberteit vaak gemaakt heb. Met name op de meeste melige momenten dat we dubbel lagen van het lachen. Ik weet niet hoe jouw puberteit eruit gezien heeft, maar ik hoop dat je net als ik veel van die melige momenten gehad hebt.

Toch zit er een serieuze kant aan meligheid. Vooral als je gaat kijken naar hoe het bewustzijn werkt. Ons bewustzijn neemt zichzelf graag serieus en wil zich eigenlijk alleen met serieuze zaken bezig houden. Vandaar dat alleen serieuze gedachten lang in ons bewustzijn kunnen ronddolen. Lolletjes en grapjes daarentegen verdwijnen zo weer uit het bewustzijn.

Dat is een van de eerste dingen die ik merkte toen ik met mijn eigen cabaretprogramma experimenteerde. Heb je net mensen aan het lachen, moet je weer snel met een nieuwe grap komen want voordat je het weet zijn ze uitgelachen. Als ons bewustzijn net zo goed in staat was om iets belachelijks vast te houden als serieuze zaken, dan kon een cabaretier aan het begin van het programma een goede grap vertellen en daarna anderhalf uur met zijn armen over elkaar staan wachten tot men uitgelachen was. De realiteit is echter anders.

Dat is dan ook de reden dat een van de belangrijkste manieren om mensen te helpen te stoppen met piekeren is om ze te helpen deze negatieve gedachten belachelijk te maken. Wanneer je goed let op je gedachten dan merk je dat je gedachten eigenlijk een soort innerlijke dialoog is. Een gesprek met jezelf als het ware. Soms pieker je over dingen waar je je naar door gaat voelen.

De manier om dat te stoppen is die negatieve gedachten dus belachelijk te maken. Dit doe je eigenlijk heel eenvoudig. In plaats van door het gesprek met jezelf te voeren met dat nare, negatieve en serieuze toontje, verander je de toon van de innerlijke dialoog in de meeste sexy stem die je hebt. Wanneer je tevergeefs probeert te piekeren met jouw meest sexy stem, dan zul je merken dat je bewustzijn het maar belachelijk vindt en dat de negatieve gedachten meteen losgelaten worden en verdwijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *