Je brein als medicijn

De afgelopen tijd is het boek Je Brein Als Medicijn in de publiciteit geweest. Dit is een van de eerste publicaties van een psychiater die aangeeft dat voor het verhelpen van problemen zoals stress, burn-out, depressie of angsten ook hele andere methodes werken dan regulier wordt toegepast. Steeds meer blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat de connecties die ons brein maakt tussen herinneringen of ideeën over de toekomst en onze emotionele reacties op een snelle en comfortabele manier verbroken kunnen worden.

Wat men echter niet wetenschappelijk kan aantonen is wat de invloed is van de behandelaar. Juist omdat wetenschap probeert vast te stellen wat werkt bij iedereen. Echter wanneer het gaat om mensen andere patronen aan te leren waardoor ze zich beter gaan voelen, dan is de invloed van de behandelaar juist zo belangrijk. Hoe beter hij of zij kan aangeven op welke manier negatieve gedachtes en emoties gestopt kunnen worden, hoe sneller iemand de problemen achter zich laat.

Wat nu uit wetenschappelijk onderzoek blijkt is dat wanneer je de eigenschappen waarmee de negatieve emotie in ons brein is gecodeerd veranderd, ons brein niet meer in staat is om die emotie terug te halen. Dit is precies wat je doet met de technieken zoals die staan beschreven in het rapport Hoe Angst en Onzekerheid te Stoppen. Door op een andere manier om te gaan met wat je voelt, denkt en je inbeeldt, stop je de nare gevoelens en kun je je weer goed voelen.

Middelen zoals Seroxat als antidepressiva of om angsten weg te drukken, werken meestal niet goed omdat de link in ons brein niet verbroken wordt. Hoewel het moeilijker wordt voor onze hersenen om het oude patroon in zijn vroegere heftigheid te herleven, wordt tegelijkertijd ook tal van goede gevoelens naar de achtergrond weggedrukt. Dat dit soort stoffen actief op het brein inwerken, blijkt ook wel uit het feit dat bij 50% van de mensen met angststoornissen, deze verdwijnen zodra men stopt met koffie drinken.

Door de technieken uit het gratis rapport “Hoe zit je brein in elkaar volgens NLP” goed te leren, ben je in staat om de link tussen gedachtes en negatieve emotie wel te stoppen. En tegelijkertijd van juist hetzelfde mechanisme gebruik te maken om de momenten waarop je je goed voelde weer terug te halen en te versterken.

43Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *