Referenties over coaching en trainingen van Briseïs Scheiner

Testimonial van Iris

Ook al heb ik regelmatig een sceptische houding tegenover persoonlijkheidstesten gehad, heeft het Enneagram een diepe en prettige indruk op mij gemaakt. Op de een of andere manier klopt het model gewoon; zoveel dingen in het verleden en heden vielen op zijn plek! Meerdere malen per dag kan ik mijn zowel gestreste gedrag als ontspannen gedrag herkennen in mijn type. Door het Enneagram kan ik mijn stress patronen makkelijk omzetten in ontspanning.

Briseïs Scheiner nam de dynamische test met humor en liefde af; we hebben enorm gelachen! Ze is altijd bereid om nadere vragen te beantwoorden over mijn type. In individuele sessies heeft ze me veel tools meegegeven waardoor het Enneagram op mij persoonlijk toepasbaar werd.
Daarbij heeft mijn partner ook de Enneagram test gedaan waardoor we bij elkaar makkelijk gedragspatronen herkennen en daar dan ook hard om kunnen lachen. Onze relatie is er zeker sterker door geworden, omdat je bepaalde dingen minder persoonlijk neemt aangezien ze bij het individu als type horen in plaats van de relatie. Alles bij elkaar, maakt het Enneagram mijn leven een stuk fijner, makkelijker, en ontspannener.

Referentie van Mark

De NLP Practitioner bij Briseïs was super variërend, veel verschillende dingen gedaan. Allemaal verschillende technieken geleerd, heel erg interactief met de groep. We hadden een kleine groep en daardoor kon je makkelijk connectie vinden met elkaar en de spontaniteit in de groep was heel erg fijn.
We hebben veel verschillende dingen geleerd in een korte tijd en de combinatie tussen de theorie en de praktijk was heel fijn omdat je meteen alle theorie heel makkelijk kon toepassen.
Je kon ook meteen thuis aan de slag en je merkte dat alle verschillende dingen die je in korte tijd hebt geleerd je meteen zakelijk en in je privé leven kon gebruiken. Ja ook hoe je in het leven staat en hoe je beter communiceert naar andere mensen.

Referentie van Safira

Ik heb de NLP Practitioner training bij Briseïs Scheiner.
Ik vond de training leuk en inspirerend. Ik heb veel geleerd over controle hebben en over mijn emoties wat voor mij een knelpunt in mijn leven is geweest.
Briseïs Scheiner bracht de stof en de technieken duidelijk en krachtig over. Ze deed het op een leuke manier en bracht de technieken over in een verhaal, waardoor ik de stof tijdens de training kon onthouden. Dit hielp mij ook om het studiemateriaal makkelijker te lezen en te begrijpen.
Briseïs Scheiner is gastvrij en er waren momenten dat we ontzettend hebben gelachen.

Er zaten verschillende type mensen in de training van wie ik ook veel geleerd heb, want uiteindelijk leer je ook van elkaar. Ik heb de training ervaren als vallen en opstaan net zoals het in het echte leven eraan toe gaat.
Ik kan de NLP Practitioner opleiding bij Briseïs Scheiner aanbevelen vooral als je grip wilt krijgen op je emoties. Kun je niet met bepaalde emoties overweg en worden deze een belemmering in je leven dan raad ik je aan om deze opleiding bij Briseïs Scheiner te volgen, vanwege de manier waarop ze de opleiding geeft. Ze is een leider en ze brengt haar leiderschap goed over wat ik bij deze opleiding belangrijk vind. Ik zal NLP zeker toepassen in mijn dagelijkse leven.
Dank je wel Briseïs

Referentie van Wim

Sterker worden
Niet lang geleden overkwam een heftige gebeurtenis bij ons in de familie. Een gebeurtenis waardoor het leven een geheel andere richting krijgt en je – zoals ik het noem – een mentale breuk krijgt die je met mentaal gips recht moet zetten. Dat is een heel proces wat niet van de één op andere dag uitgevoerd is.
Enkele familieleden die dicht bij deze gebeurtenis stonden hebben hulp gehad van Briseïs, Ook ik heb hulp van haar gehad. Briseïs wist van de gebeurtenis af, kende ons ook en was daardoor op de hoogte van wat er allemaal speelde. Ik kon m’n verhaal kwijt bij haar en had het gevoel dat we ‘dezelfde taal’ spraken. Ik ben namelijk nog jong en ze kwam over alsof we even oud waren. Ze spiegelde me en begreep me. Op de een of andere manier kon ik daardoor ook gemakkelijk mijn verhaal kwijt. Ze gaf me tips, zodat ik op de juiste manier met de verwerking om kon gaan. Ik beschouw Briseïs nu als een soort back-up. Mocht ik het even moeilijk hebben met wat er is gebeurd, dan laat ik haar dat weten. Dat geeft vertrouwen.

Wanneer zo’n gebeurtenis zich voordoet, is een mogelijk gevolg dat er spanningen kunnen ontstaan tussen familieleden of vrienden. Op dat moment is het zeker verstandig en aan te raden om een professioneel persoon te vragen naar oplossingen. Briseïs was voor ons de sleutel: ze praatte met ons allen tegelijk en wist spanningen weg te halen die (ook voor de gebeurtenis) speelde. Het werd vrijwel direct fijner en warmer in huis. Niet lang daarna hebben wij allen de Enneagram-test gedaan bij Briseïs. Mij heeft dat heel erg geholpen om bepaalde eigenschappen van mezelf te leren begrijpen, waarvan ik nooit echt begreep waarom ik dat deed of dat voelde. Het Enneagram heeft mij daar een goed inzicht in gegeven en ik heb mezelf daardoor kunnen versterken in wie ik ben. Laat staan dat het de spanningen thuis heeft laten wegnemen. We weten waarom een ander op een bepaalde manier kan reageren en hoe we met de ander om moeten gaan. Dat is niet altijd even makkelijk.

Hoewel ik niet had verwacht ooit met een coach te maken zou gaan hebben, omdat ik op dat gebied vrij eigenwijs ben en mezelf al sterk genoeg vind (Briseïs vond dat wel een goede eigenschap van me), is dat toch gebeurd. Achteraf gezien ben ik daar heel blij mee: de gebeurtenis kan ik beter verwerken, spanningen thuis zijn afgenomen en ik heb meer inzicht in mezelf gekregen! 🙂

Referentie van C

Een relatie betekent hard werken. Voor ons is dat werk werkelijk lichter geworden sinds de Enneagram training bij Briseïs. Mijn vriend en ik kennen elkaar nog geen jaar. We merkten al snel de verschillen tussen ons wat vaak onrust teweeg bracht. We wilden elkaar met onze verschillen juist omarmen: daarvoor was begrip en eerst kennis nodig. We besloten de test gelijktijdig als koppel te doen. Briseïs was er (gelukkig!) getuige van dat we elkaar op een punt niet begrepen en wist de angel eruit te halen. Op een warme, betrokken en prettige manier nam ze met veel wijsheid de leiding en zorgde voor verbinding. Briseïs laat via het Enneagram je leerpunten zien en welk moois je eruit kunt halen. Zelf dacht ik weinig nieuws over mijzelf te ontdekken als 40+-er. Maar ik heb wel degelijk een spiegel voorgehouden gekregen. Het werd mij o.a. duidelijk welk negatief gedrag van mij stress veroorzaakt bij mijn partner en hoe ik dat kan voorkomen. Persoonlijk en relationeel gezien hebben we er veel profijt van. We hebben nu inzicht in elkaars valkuilen, wanneer we op ons best zijn en hoe we elkaar daarbij kunnen helpen. Briseïs, enorm bedankt voor jouw verhelderende inzichten en praktische tips waarop we nu dankbaar verder bouwen. Tussen ons is er volop begrip, openheid en transparantie ontstaan. En dat geeft meer rust, balans en harmonie!

Referentie van Anoniem

Via een aanbeveling door een familielid van mijn vriendin, zijn mijn vriendin en ik bij Briseïs terechtgekomen. We hadden beiden vanuit de liefde en verbondenheid die we voor elkaar voelen, de behoefte elkaar (en onszelf) beter te begrijpen en te ‘lezen’. Ik kende het Enneagram al en stond hier voor open, hoewel ik wel wat weerstand voelde bij de wijze waarop de verschillende typen worden omschreven. Al snel bleek dat ik de omschrijvingen van de typen meer als een horoscoop las dan dat ik het onderscheid maakte tussen hoofddeugden, hoofdzondes en stress- en ontspanningslijnen. De inzichten die we door de sessies hebben gekregen werken enorm bij ons door. Voor zowel voor onszelf, naar anderen als naar elkaar. We kunnen beter anticiperen door onszelf te corrigeren, het te benoemen en begrip voor elkaar op te brengen. Hoeveel je ook van elkaar houdt en hoe groot de aantrekkingskracht ook is, dit soort inzichten zorgen er voor dat je ook op de momenten dat je je niet van de beste of gemakkelijkste kant laat zien, dit niet vergiftigend werkt in de relatie. De zuivere wijze waarop Briseïs het Enneagram inzet is erg plezierig en toont haar professionaliteit. In de twee sessies die we hebben gehad toonde Briseïs zich als een kundige coach met een bijzonder warme persoonlijkheid.

Referentie van Martine

Samen met Briseïs Scheiner heb ik een 1-op-1 Enneagram training gedaan, in een sessie van anderhalf uur. De uitkomst zelf was niet heel verrassend voor mij, maar heb best wel wat dingen geleerd over waar stress en ontspanning uit gehaald kunnen worden. Heel interessant om op deze manier meer over je eigen persoonlijkheid te weten te komen.

Referentie van Melanie

Ik vond het erg leuk om mee te doen aan de Enneagram training op Texel. Er is weer een nieuwe wereld voor me open gegaan en daar ga ik zeker mijn voordeel mee doen. Het afgelopen jaar heeft voor mij vaak in het kader gestaan van een stukje rust vinden en deze training is ook weer een puzzelstukje dat hierin past.
Als trainer vond ik je warm, open en uitnodigend. Ik heb ook zeker je enthousiasme en geduld gewaardeerd. Ik voelde me erg welkom. Je oprechtheid en eerlijk hebben me vertrouwen gegeven.

Referentie van FAW.

NLP MOET JE DOEN. Zo las ik op de site van Joost van der Leij; en….het werkt meteen las ik even verderop. Nou had ik zo’n 20 jaar geleden het NLP boek “Je ongekende vermogens” van Anthony Robbins, gekocht, gelezen en weer in de kast gezet- niet wetende hoe ik dit moest aanpakken. Nu kwam NLP opnieuw op mijn weg.

Mijn depressiviteit en negatieve gedachten waren niet alleen voor mij bijzonder lastig maar ook voor mijn omgeving dus besloot ik dit keer om er eens goed mee aan de slag te gaan. Ik wilde hier perse mee afrekenen.
Ik bij Briseïs terecht; een vrouw met flair en diepgang; iemand die goed kon luisteren; de juiste vragen wist te stellen en die net iets méér dan een antwoord wilde om zodoende beter te kunnen helpen. Ze voelde goed aan wat ik nodig had en met veel enthousiasme en een niet aflatende energie heeft ze mij door de oefeningen gecoacht en dat deed ze fantastisch. Ze kon zich goed inleven in de ander en bleek ook nog therapeutische kwaliteiten te hebben. Ik voelde me veilig bij haar.

Na twee sessies ging ik mij al beter voelen maar vertrouwde dat eerst niet. Hoe kan het dat je een leven lang depressief bent en dan dit, al na twee sessies?
Toch was het waar. Intussen las ik mijn boek voor een tweede keer en zo liet ik mij volproppen met NLP. Ik heb trouwens ook veel aan dat boek gehad maar zonder coach had ik echt niet goed geweten hoe ik het moest “Doen”.
We hebben ook gelachen want NLP is ook heel leuk om te doen.
Ik ben sinds kort gestopt want NLP is geen therapie; geen lange sessies van droeve herinneringen ophalen; wel lange sessies die verfrissend zijn, die positief worden gebracht, die sprankelen en ook zo simpel zijn. Steeds weer ging ik met een geweldig gevoel naar huis.

Tot op de dag van vandaag voel ik mij goed, helder, hoopvol en heb ik weer zin het leven. NLP moet je dus Doen maar ook blijven doen. Het werkt echt!!

Referentie van Tim

De coaching sessie van Briseïs Scheiner heeft mij meer inzicht gegeven in mijn eigen persoonlijkheid. Door bevestigd te krijgen wat ik eigenlijk al wist heb ik tijdens een goed opgebouwde sessie geleerd wat ik kan doen om gelukkig te zijn en wat ik moet laten om niet ongelukkig te worden.
Kortom: Een doorstart van jezelf

Referentie van Bram

De eerste sessie was een inventarisatie van mijn knel en stress punten ten gevolge van mijn burn-out de jaren daarvoor en haar uitleg over wat zou gaan volgen, de daarop volgende sessies.
Tijdens de tweede sessie werd mijn ‘Enneagram’ gemaakt, een middel voor Briseïs om mij beter te leren kennen en haar tactiek te kunnen bepalen aan de hand van mijn Enneagram. Vanaf dat punt begon een serie gesprekken die mij een heel eind verder hebben geholpen, en inzicht gegeven in mijn gedragspatronen waardoor ik, nog steeds, vast liep.

De serie gesprekken die ik met Briseïs heb gehad waren eigenlijk heel simpel. Het waren gesprekken over het leven en al zijn aspecten. Hoe simpel het mag klinken toch waren de gevolgen groot. Het was een confrontatie met mijzelf en bood mij daardoor weer een beetje meer overzicht over mijn stress punten. Gesprekken van mens tot mens die je eigenlijk met iedereen zou moeten hebben maar die door de huidige manieren van met elkaar omgaan zeldzaam zijn.

Een van de meest indrukwekkende succesjes is dat ik geleerd heb mensen om mij heen in het NU te waarderen en niet zoals ik vaak deed hun te wantrouwen om dingen die in het verleden gebeurt zijn. Briseïs heeft die nare ervaringen met een, op het eerste gezicht rare methode, al die ervaringen geneutraliseerd uit mijn geheugen. Beter gezegd, ik heb leren vergeven en niet zomaar te vergeten en meer selectief te zijn met wat ik uit het verleden wil vasthouden. Dit heeft mij geleerd beter keuzes te maken wat ik van mijn vrienden en mensen om mij heen mag en kan verwachten. Aangezien ik een zeer sociaal mens ben met een groot netwerk aan mensen was dat en heel handig stuk gereedschap in mijn huidige leven.

Briseïs is een empathische vrouw die zelf het leven omarmt en juist dat maakte de gesprekken intens en leerzaam. Door haar eerlijkheid en openheid kon ik dit avontuur door mijn eigen leven in alle openheid meemaken en te bekijken. Daarvoor ben ik haar dankbaar en hoop dat zij anderen ook mag en kan verleiden om op avontuur te gaan.

Wanneer je het gratis eBook van Briseïs Scheiner over NLP wil hebben, vul dan dit formulier in!

* indicates requiredLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *