Marcia Stoelmann Leysner over de NLP opleiding van Joost van der Leij en Richard Bandler

“Om te beginnen was het stralend weer op die bevrijdingsdag , de eerste dag van de cursus! En dat is zo verder door blijven stralen als een inspirerend verwarmend licht gedurende de hele cursus. Die extra (kosmische en/of komische) kwaliteit zal naar mijn gevoel ook door werken in hetgeen wij met de NLP zullen doen. Sinds kort heb ik mij wat verdiept in de Maya kalender en de energetische waardes van de dagen van het jaar.
Nu begon de cursus op een rode dag , (er zijn vier kleuren, rood, wit, blauw en geel.), de meest succesvolle dag om met iets ( nieuws ) te beginnen !

Ook de dagen met Bandler en La Valle begonnen op een rode dag.
De eerste vier dagen die jij les hebt gegeven, Joost, heb ik als zeer plezierig en leerzaam ervaren. Alle basistechnieken van de NLP methode heb je op een heldere en levendige manier uitgelegd, geïllustreerd met leuke praktijk voorbeelden en demonstraties met mensen uit onze groep.
Het aan de slag gaan met steeds andere groepjes van drie, was een praktische aangename oefening waardoor wij direct in staat gesteld werden de lesstof met flexibiliteit en creativiteit toe te passen. Ikzelf kwam op een dusdanige positieve golflengte terecht die verbazend veel energie leverde, zodat ik ondanks de intensieve dagen met minder slaap toe kon dan anders. Je hebt de cursus gegeven met een duidelijke sterke leiding, maar eveneens met openheid ,veel humor en souplesse. Op knappe manieren weet je mensen in hun eigen kracht terug te brengen en heb je ons geleerd hoe wij dat voor onszelf en anderen ook kunnen doen. 

Door de cursusinhoud en je manier van lesgeven die in de lijn van Bandler ligt,
voelde de eerste dag in Krasnapolski meteen al als een thuis komen !
Na contact met andere mensen buiten onze groep merkte ik dat wij , dankzij hetgeen we van jou al geleerd hadden , een grote voorsprong te hadden.
De dingen die ik daar gezien en geleerd heb vielen als het ware op een gespreid bedje. Net als in de cursus bij jou heb ik geweldige inzichten gekregen in het menselijk functioneren en dan vooral het benutten van de verrassende positieve mogelijkheden die in elke moeilijkheid verscholen zitten ! Voordat ik aan de cursus begon had ik nog geen idee dat deze een sleutel zou bevatten tot “onbeperkt jezelf”! En door ermee te werken ook “onbeperkt de ander”!
Het effect dat het nu al heeft in mijn directe omgeving is ongekend groot!

De afsluitende dagen over de Enneagramtypes waren zeer verhelderend.
Gelukkig wist ik door het lezen van je boek mijn type al en had de schok van die “nare“ ontdekking al gehad. 

Type 2 de Helper.
Vanuit mijn gezinsachtergrond realiseerde ik mij opeens dat dat de enige manier was geweest om in al die ellende te kunnen overleven. De Assepoester in huis als het ware, tot het moment dat ik de glazen muiltjes kreeg en daarmee de stappen die ik zette een stuk doorzichtiger bleken en het verleden tegelijkertijd werd opgelost. Het effect van een soort super snelle terugspoeltechniek leek het wel. 
Zo ben ik het vanuit een eigen specifieke ervaring met je eens dat het Enneagram een hele goede aanvulling kan zijn bij NLP. 

Het stom doen van andere mensen kan ik met behulp van de Enneagramtypes beter doorzien en door gerichte responsen te geven ombuigen zodat zowel ik als de ander er mee geholpen is.  Door het gezond maken/houden van de kennissenkring en contacten, zoals door jou geleerd, voel ik mij reuze vitaal en opgelucht. Of is het andersom , doordat ik vitaal en opgelucht ben maak ik mijn contacten gezond ? ! Na 12 jaar, met vallen en opstaan ziek te zijn geweest, is de NLP voor mij een prachtige frisse springplank om de maatschappij weer in te kunnen duiken! Met alle ervaring die ik al heb opgedaan vanuit het werken in de gezondheidszorg , ben ik hier in Spanje nu makkelijk als coach aan het werk voor nederlands – engels- en franstaligen. Nog nooit eerder heb ik werken zo leuk gevonden als nu met NLP!

Marcia Stoelmann Leysner.”

0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *