John Pinas over de NLP opleiding bij Joost van der Leij

“Waar moet ik beginnen………

Als ik terug kijk naar de NLP practioner opleiding die ik bij Joost heb gevolgd zijn er verschillende dingen die ik kan zeggen. Ongeloof, verwondering, vraagtekens en perplex…

Wat een aparte bijzondere manier van lesgeven, doceren, leren en kennis ontvangen. Ik ben zelf ook trainer in een contactcenter en Muay Thai trainer, maar de manier hoe Joost lesgeeft vind ik ronduit uniek en effectief. Terwijl ik me soms afvroeg; waar gaat dit over????? Heeft hij me in ieder moment, proces en ervaring steeds dichter naar het onbewuste hart van NLP toe geleid.

Ik hoe kritisch en twijfelachtig ik ook kan zijn heb een tipje van de sluier opgelicht gekregen en in de keuken van NLP gekeken. Vol verwondering kijk en zie ik hoe mensen opleven na een vaak simpel ogende techniek, die er voor moet zorgen dat je, zoals Joost dat altijd zo nonchelant zegt; je op een gemakkelijke en eenvoudige manier goed leert voelen….

En jaaaa het werkt, het werkt en ik zie de positieve veranderingen van personen om mij heen die ik heb geholpen met verschillende technieken uit NLP.
Nu dit gezegd te hebben is het belangrijk om tot het besef te komen dat wanneer je NLP wilt leren kennen, ontmoeten en ervaren wat voor positieve veranderingen je er mee kunt realiseren…. je bij Joost en zijn TIOUW op het juiste adres bent.

Het is onconventioneel, het is absoluut wijsheid, met een mix van metaforen, quotes, filosofie en humor. Een zeer positieve leerzame ervaring die je onbewust bij zal blijven.

Ik zit je NLP handleiding te lezen en ik realiseer me dat je een persoon bent die in volle oprechtheid en volle overtuiging de kroon van NLP wil overbrengen. De afgelopen lesweekend’s heb ik veel van mezelf gezien en ontdekt wat de patronen van gedragingen van mij zijn die ik wilde begrijpen danwel veranderen. Ik ben echt onder de indruk, ik had dit kunnen hopen maar nooit verwacht. Het is mooi hoe een mens werkt hoe je een tipje van de sluier gelicht krijgt van de capaciteit van het menselijk brein, hoe je emoties en gevoelens kunt zien en visualiseren, wie had dat gedacht.

Ik heb met momenten vol bedenkingen naar je gekeken; wat zegt Joost nu weer. Maar je hebt me geraakt. Niets van de dingen die je ons hebt geleerd heb ik als zoete koek genomen. Ik heb ze wel ervaren, en ik ben veranderd positief veranderd. En als dit al mogelijk is dan wil ik graag meer zien, voelen en verbeteren. Ik ben in volle overtuiging dat ik de kwaliteit van mijn leven kan verbeteren. Ik was van het niet. Afwachten of onzeker zijn. Ik weet nu en zie nu dat er meer mogelijk is. Ik heb de oefeningen op andere mensen uitgeprobeerd en mensen geholpen met een aantal oefeningen. Ze komen terug en zeggen; John het werkt ik voel me beter, lekkerder, vrijer in mijn gedachten en positiever in mijn handelen. Ik vind het een voorrecht dat ik bij jou heb mogen leren.

Groet,

John Pinas

“Ja; die vraag kun je je afvragen en waarom ik wederom bij Joost van der Leij een NLP opleiding heb gevolgd namelijk de NLP Master Practitioner opleiding.
Functionaliteit en bewezen dat het werkt.

Joost heeft mij in zijn Master Practitioner opleiding serieus laten merken en voelen op een ontspannen en doeltreffende praktische manier wat de meerwaarde is van het NLP Master coach diploma.

Ik ben een man van resultaat ik ben iemand die het belangrijk vind dat wat ik leer dat ik het zelf kan ervaren en daarnaast dat het werkt bij anderen en ik anderen op een doeltreffende effectieve, snelle en no-nonsense manier kan helpen dat te veranderen wat ze willen.
Of het nu negatieve emoties veranderen is, of doelen realiseren. De vraag die menig persoon stelt wanneer ze naar een coach gaan is de hoe vraag…..hoe ga ik deze verandering maken??

Binnen de Master Practitioner opleiding van Joost van der Leij leer je nog meer te realiseren hoe je met de opgedane kennis vanuit de practitioner opleiding het hoe nog sterker en effectiever maakt en dat je boven de technieken uit leert stijgen, zodat NLP samen word gesmolten op je eigen unieke wijze zonder de doeltreffendheid en toch wel degelijke NLP structuur uit het oog te verliezen. Daarnaast leer je toch maar weer eens dat NLP bouwstenen zijn waarmee je verschillende fantastische dingen kunt bouwen die blijvend zijn. Een simpel voorbeeld een client binnen een sessie van 2 uur afhelpen van een jarenlange ingesleten angst voor narcose.

Tijdens de NLP Master practitioner opleiding heb ik een samensmelting ervaren van allereerst herhaling van de opgedane practitioner kennis, zodat dit geheel duidelijk is en alle mogelijke vragen of onduidelijkheden uit de lucht zijn. Om vervolgens te werken met krachtige NLP technieken om dieptrance fenomenen te leren, je eigen creativiteit te vergroten, de kracht van entrainment en energie te ervaren, de kracht van de geest, inlevingsvermogen, visualisatie, daar gelaten de kracht van je brein en hoe je tot het besef komt dat de technieken maar een klein onderdeel van NLP zijn en dat het niet gaat om de technieken, maar je mentaliteit en state of mind.

Verandering is zo gemaakt, dat leer ik elke dag weer met mijn cliënten, maar de verandering blijvend houden. Dat is de kunst.
Nou; ga naar Joost en leer het geheim van dit vraagstuk.

Wanneer je NLP Master Practitioner wilt worden en inderdaad met praktische en gedegen NLP kennis jezelf wilt verrijken, zodat je vanuit een goede basis kunt bouwen en anderen kunt leren te bouwen wil ik je adviseren bij Joost van der Leij via zijn The institute of unconventional Wisdom echte NLP te leren die je leven zal veranderen, zodat je zult ontdekken dat het leven NLP is.

Groet,
Trainer John”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *