Een NLP techniek om de toekomst te voorspellen

Toekomst voorspellen
Toekomst voorspellen

Vorig weekend is de nieuwe NLP Practitioner groep weer van start gegaan. Naast inzicht krijgen in je persoonlijkheid met het Enneagram en de drie NLP basistechnieken om je goed te voelen, zijn we ook aan de slag gegaan met de goede/slechte beslissingentechniek. Met deze techniek kan je van tevoren erachter komen of een beslissing goed of slecht uitpakt. Dat klinkt mysterieuzer dan het is. Veel mensen voelen van tevoren aan of iets slim of juist onhandig is om te doen. Alleen is het lastig om naar dat gevoel te luisteren, waardoor er met regelmaat toch onverstandige dingen worden gedaan.

Met de goede/slechte beslissingentechniek ga je daarom juist aan de slag met herinneringen in de vorm van beelden. Wanneer je namelijk een herinnering aan een goede aankoop verbeeld dan stelt NLP dat dat beeld op een andere plek door je brein geprojecteerd wordt, dan als je aan een slechte aankoop terugdenkt. Deze locatie heeft niets te maken met waar het voorwerp in kwestie nu zich bevindt, maar met de neiging van het brein om visuele herinneringen als het ware in de ruimte om je heen te plaatsen zodat het lijkt alsof je er tegenaan kijkt.

Je kan dit gemakkelijk bij jezelf testen door dus een slechte en een goede aankoop weer in je herinnering terug te roepen. Bij de meeste mensen staat de slechte aankoop meer aan de linkerkant en de goede aankoop aan de rechterkant. Maar het kan ook zijn dat de een dichterbij staat en de ander verder weg. Of wat ook voorkomt: de een hoger en de ander lager. Zodra je de verschillende locaties ontdekt hebt, kan je deze gebruiken om de toekomst te voorspellen.

Haal iets in je hoofd waar je in de toekomst nog over moet beslissen en kijk of het beeld verschijnt op de goede plek of de verkeerde plek. Je onbewustzijn dat beter dan jouw bewustzijn allerlei toekomstscenario’s kan doorrekenen, laat je dan weten of iets goed of slecht gaat uitpakken. Het is dan echter wel belangrijk om er ook gehoor aan te geven. Oftewel, voer goede beslissingen op een gepast tijdstip correct en rap uit, terwijl je bij slechte beslissingen iets anders gaat doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *