De zakelijke kant van Joost van der Leij

Onbeperkt Ondernemen
Onbeperkt Ondernemen
Ondernemen zit NLP Master Trainer Joost van der Leij in het bloed. Tijdens zijn studie Wijsbegeerte is hij zijn eerste onderneming gestart. Nadat hij daar in de Volkskrant landelijke bekendheid mee had gekregen, heeft hij voor Atari Corp. videogames gemaakt. Na drie jaar voor de universiteit te hebben gewerkt, ontdekte hij dat hij werken leuker vindt dan studeren. Daarop besloot hij de universiteit te verlaten en voor een grote automatiseerder te gaan werken waar hij als rookie de grootste miljoenenopdracht van het jaar bij een groot olieconcern binnenbracht. Na een jaar bij deze grote automatiseerder te hebben gewerkt, vond Joost het weer tijd voor een eigen onderneming.

In de volgende zeven jaar heeft hij zijn eigen automatiseringsbedrijf opgebouwd tot een bedrijf met een miljoen gulden omzet en grote telefoonmaatschappijen als klant. Tegelijkertijd ontdekte hij vrijwel per toeval dat hij mensen programmeren leuker vindt dan computers programmeren. Met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) heeft hij zijn passie gevonden en is hij dan ook een nieuwe onderneming daarvoor gestart. Binnen vijf jaar heeft hij zich daarmee in de Nederlandse, maar ook internationale top gevestigd zoals bijvoorbeeld blijkt uit de persoonlijke certficatie tot NLP Master Trainer door Richard Bandler, grondlegger van NLP.

Zijn achtergrond als filosoof is Joost van der Leij echter altijd trouw gebleven. Als filosoof word je getraind om sceptisch naar de wereld te kijken en dat betekent dat hij dan ook alles zelf onderzoekt en filosofisch onderbouwt. Op die manier heeft hij in de afgelopen tien jaar zowel het Neurogram® ontwikkeld, de meest dynamische manier om persoonlijkheid in kaart te brengen, als Neurosofie®, de filosofische onderbouwing van NLP. De afgelopen twee jaar hebben in het teken gestaan van subjectieve Bayesiaanse statistiek. In dat kader heeft hij nu een statistische onderbouwing waarbij wordt laten zien dat bij mensen die de afgelopen 1000 dagen meer dan 800 stressdagen hadden, in 80% van de gevallen zij met NLP grote stappen vooruit hebben gezet. Of dat de door hem ontworpen subjectieve Bayesiaanse statistische test voor persoonlijkheid in 95% van de gevallen het correcte persoonlijkheidstype weergeeft.

Vanwege de krachtige combinatie van ondernemer en filosoof kan je dan ook gerust stellen dat het werk en de trainingen van Joost van der Leij voor leiders, managers en/of directieleden meer dan de moeite waard is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *