eBook Verbonden Adem

Ademcoach Heleen Ytsma
Ademcoach Heleen Ytsma
Hier is het eerste hoofdstuk, over Verbonden Adem, van Helende Adem, het boek van Heleen Ytsma.

Veel van dit soort zelfhulpboeken suggereren tot de kern te komen. Maar wat is de kern eigenlijk? En is die kern belangrijk? Wat is nou echt van belang? Meer rust? Meer helderheid?

Nee. Ik denk dat alles gewoon begint met fitter en energieker worden. Want hoe fijn is het om gewoon wat meer energie te hebben. Je wat vrijer te voelen. Minder te piekeren over… eigenlijk van alles! Hoe fijn is het om je zorgen een beetje makkelijker los te laten. Dieper te kunnen ontspannen, zodat je rust voelt. Beter in je vel te zitten. Minder vaak ziek te zijn. Meer bewust te worden van je eigen gedrag, zodat je weet wanneer het niet meer effectief is en je er beter mee kunt stoppen. Zodat je met meer plezier gaat leven. Zodat je meer durft aan te pakken, zonder bang te zijn dat je in dezelfde valkuil stapt. Zodat je beter voelt wanneer je rust moet nemen. Een volgende stap kunt zetten in je leven. Nieuwe relaties kunt aangaan omdat je niet langer gebonden bent. Regelmaat vindt op het moment dat je het nodig hebt en avontuur kunt aangaan als het daar weer tijd voor is. Zorgzaam kunt zijn zonder angst voor pijn en voldoende spanning en uitdaging in je leven hebt om weer trots op jezelf te zijn.

Dit boek is geen verhaal over grote successen of kinderdromen die al uitgekomen zijn. Het is geen verhaal voor zoekers die naar alle antwoorden blijven speuren. Hier geen gouden sleutels naar de paarlen poorten van de ziel. Dit boek is het verhaal van iedereen die allang blij is dat het een beetje beter kan. Dat je een beetje dieper kunt ontspannen. Dat je verder kijkt dan je neus lang is, maar ook niet bij de sterren hoeft uit te komen. Dit boek is het verhaal van iedereen die de kleine uitdagingen aan wil gaan. Het verhaal van de moeder die haar zoon durft los te laten en durft te laten groeien op zijn eigen wijze. Dit is het verhaal van de man die eindelijk de Santiago de Compostela loopt omdat hij plotseling geen werk meer heeft. Van het meisje dat net zo lang doorleerde voor natuurkunde en een 11 scoorde, de vijftiger die niet durfde te leven tot ze inzag dat ze helemaal vergat te ademen. De twintiger die droomde om moeder te worden, de vrouw van 81 die leerde dat ze 20 push-ups kon maken. En van de koudecoach die zelf verkouden was, maar altijd bleef doorzetten.

Allemaal ogenschijnlijk kleine overwinningen, maar met zulke grote gevolgen. Want een minuscule verandering in je houding kan een enorme verbetering voor je leven zijn.

Allemaal ogenschijnlijk kleine overwinningen, maar met zulke grote
gevolgen. Want een minuscule verandering in je houding kan een enorme
verbetering voor je leven zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *